News

Voortreffelijke wijn/spijs combinaties met het 'heerlijke' mixpakket van Taste The Grape

bij Casper Looman op Nov 08, 2023

Voortreffelijke wijn/spijs combinaties met het 'heerlijke' mixpakket van Taste The Grape

Nu de dagen weer korter zijn geworden en we vaker thuis zitten is een ervaring met Taste The Grape de perfecte activiteit voor een onvergetelijke beleving in huis.

In deze blog delen we graag enkele heerlijke gerechten die perfect passen bij het smaakvolle mixpakket van Taste the Grape, bestaande uit een bubbel van Graham Beck, een Chardonnay van La Vilette en een Ripasso van het wijnhuis Zenato.

Laten we beginnen met de bubbel van Graham Beck. Deze Zuid-Afrikaanse  mousserende wijn is elegant en verfijnd, met aroma's van citrus en appel. Een perfecte match voor lichte voorgerechten en hapjes. Denk bijvoorbeeld aan een frisse salade met gerookte zalm en avocado, of een bordje met verschillende soorten zachte kazen en vers fruit. Ook oesters of andere schaal- en schelpdieren zijn een uitstekende keuze bij deze bubbel.

Nu naar de houtgelagerde Chardonnay van het wijnhuis La Vilette. Deze witte wijn is rijk en vol, met smaken van tropisch fruit, vanille en een hint van eikenhout. Een prachtige begeleider van gerechten met een volle, romige smaak. Wat dacht je van een romige risotto met paddenstoelen, of een smeuïge quiche met zalm en spinazie? Ook kipgerechten in een romige saus, zoals kip met dragon en room, passen goed bij deze Chardonnay.

Tenslotte de Ripasso. Deze Italiaanse rode wijn is krachtig en intens, met aroma's van rijpe kersen, pruimen en specerijen. Een fantastische wijn om te serveren bij robuuste vleesgerechten en hartige stoofschotels. Probeer hem eens bij een mals stukje ossehaas met een rode-wijnsaus, of bij een rijke, kruidige pastasaus met gehakt en tomaten. Ook gerechten met gegrild of gebakken paddenstoelen, zoals portobello's met kruidenboter, zullen heerlijk smaken bij deze Ripasso.

Wij hopen dat deze suggesties je inspireren om een heerlijk 3-gangen diner te bereiden die perfect samengaan met het heerlijke mixpakket van Taste the Grape. Of je nu kiest voor een licht voorgerecht, een romig hoofdgerecht of een kruidige pasta, deze wijnen zullen je maaltijd naar een hoger niveau tillen. Proost!

Bekijk het heerlijke mixpakket hier