News

Ontdek het Aspergeseizoen met het Frisse Witte Wijnpakket van Taste The Grape

bij Casper Looman op Jun 02, 2023

Ontdek het Aspergeseizoen met het Frisse Witte Wijnpakket van Taste The Grape

Het is weer die tijd van het jaar waar veel liefhebbers van de culinaire wereld reikhalzend naar uitkijken: het aspergeseizoen! Deze sappige en smaakvolle groente is een ware delicatesse en verdient een bijpassende wijn om de ervaring compleet te maken. Bij Taste The Grape hebben we speciaal voor deze gelegenheid het Frisse Witte Wijnpakket samengesteld, dat perfect samengaat met de verfijnde smaken van asperges. Laten we eens kijken naar het aspergeseizoen en de heerlijke wijnen die je kunt proeven.

Het Aspergeseizoen:
Het aspergeseizoen begint meestal rond april en loopt tot eind juni. Deze groente, bekend om zijn milde en subtiele smaak, wordt vaak gezien als een ware delicatesse. Tijdens deze periode zijn er volop verse asperges verkrijgbaar, zowel witte als groene varianten, en biedt het de ideale gelegenheid om te genieten van gerechten waarin asperges de hoofdrol spelen.

Het Frisse Witte Wijnpakket van Taste The Grape:
Om het aspergeseizoen te vieren, heeft Taste The Grape het Frisse Witte Wijnpakket samengesteld met wijnen die perfect passen bij de lichte en verfijnde smaken van asperges. Dit pakket bevat zorgvuldig geselecteerde witte wijnen die de frisheid en de natuurlijke zoetheid van de asperges complementeren. Hier zijn enkele wijnen uit het pakket:

  1. Zenato Pinot Grigio - 2021:
    Deze Italiaanse Pinot Grigio is heerlijk fris en levendig. Met tonen van sappige perzik, peer en citrus is het een ideale metgezel voor aspergegerechten. De verfijnde zuurgraad snijdt door de romigheid van de sauzen en brengt de smaken in balans.

  2. Domaine Gibault Touraine Blanc AC - Sauvignon Blanc 2020:
    Deze Sauvignon Blanc biedt een levendige en expressieve smaak. Met zijn aroma's van tropisch fruit, groene appel en een vleugje kruidigheid, zorgt het voor een verfrissende combinatie met aspergegerechten. De intense smaken en levendige zuurgraad geven een extra dimensie aan de maaltijd.

  3. Domaine des Geneves - Chablis 2020:
    Deze elegante en minerale wijn uit de Chablis-regio in Frankrijk is een geweldige keuze voor liefhebbers van verfijnde witte wijnen. Met zijn tonen van groene appel, citrus en een subtiele mineraliteit, harmonieert het prachtig met de delicate smaken van asperges.


Het aspergeseizoen is een prachtige tijd om te genieten van de natuurlijke smaak van deze delicatesse. Om de culinaire ervaring compleet te maken, raden we het Frisse Witte Wijnpakket van Taste The Grape aan. Met de Zenato Pinot Grigio, de Sauvignon Blanc en de Chablis zul je gegarandeerd de perfecte wijn vinden om je zomerdag compleet te maken.

https://tastethegrape.nl/products/hetwittewijnpakket