News

Weet jij het verschil tussen Cava, Prosecco en Champagne?

bij Casper Looman op Mar 25, 2023

Mousserende wijn pakket. Cava, Prosecco en Champagne

Als het gaat om mousserende wijnen, dan zijn prosecco, cava en champagne de meest populaire opties. Maar wat is het verschil tussen deze drie? En waarom is Taste the Grape de beste optie als het gaat om mousserende wijnen? Lees verder om erachter te komen!

Prosecco

Prosecco is een mousserende wijn uit de Italiaanse regio Veneto en is gemaakt van de Glera-druif. Het is meestal lichter en fruitiger van smaak dan champagne en cava. Prosecco is ook minder duur dan de andere twee opties en is daarom een ​​populaire keuze voor feestjes en evenementen.

Cava

Cava is een mousserende wijn uit Spanje en is gemaakt van druiven zoals Macabeu, Xarel-lo en Parellada. Het heeft over het algemeen een drogere smaak dan prosecco en is vergelijkbaar met champagne. Cava wordt vaak gemaakt met dezelfde traditionele methode als champagne, maar is meestal goedkoper.

Champagne

Champagne is waarschijnlijk de meest bekende en luxueuze mousserende wijn en is afkomstig uit de gelijknamige regio in Frankrijk. Het wordt meestal gemaakt van de druivenrassen Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Champagne heeft een unieke, complexe smaak en wordt geassocieerd met luxe en feestelijke gelegenheden.

Waarom Taste the Grape de beste optie is

Bij Taste the Grape hebben we een passie voor wijn en geloven we dat elk glas een unieke en onvergetelijke ervaring moet zijn. We bieden een breed scala aan wijnen, waaronder mousserende wijnen zoals prosecco, cava en champagne.

Onze mousserende wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van hun kwaliteit en smaakprofiel. We werken alleen met gerenommeerde wijnhuizen die hun druiven met de grootste zorg en aandacht verbouwen en selecteren. We geloven dat het kiezen van de juiste druiven en het zorgvuldig maken van de wijn het verschil maakt in de smaak.

Bovendien bieden we bij onze mousserende wijnen ook een uitleg video en een aroma cirkel aan om de beleving van de wijn nog beter te maken. Dit maakt het drinken van onze mousserende wijnen niet alleen lekkerder, maar ook interessanter en educatiever.

Of je nu op zoek bent naar een licht en fruitig glas prosecco, een droge en sprankelende cava of een luxe champagne voor een speciale gelegenheid, bij Taste the Grape hebben we voor elk wat wils. En met onze zorgvuldig samengestelde wijnpakketten, compleet met uitlegvideo en aroma cirkel, bent u verzekerd van een optimale beleving.

In conclusie, er zijn verschillende opties als het gaat om mousserende wijnen. Prosecco is lichter en fruitiger, cava is droger en champagne is luxueus en complex. Bij Taste the Grape hebben we voor elke smaak iets te bieden